Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Αναπλήρωση ασθενούσας νηπιαγωγού στο Β' ολοήμερο τμήμα

Αγαπητοί Γονείς,
 
σας γνωστοποιούμε την επιστολή του Συλλόγου μας προς την αρμόδια Δ/νση ΠΕ Β' Αθήνας, καθώς και την σχετική απάντηση της Δ/σης, σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο  Νηπιαγωγείο μας από την απουσία λόγω ασθενείας της νηπιαγωγού του Β' ολοήμερου τμήματος, κ. Αν. Χρυσοστόμου. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
                                 

                                    Προς τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
                                              Β’ Αθήνας

                                                Υπόψη κ. Ιωάν. Ζιάραγκα

                                                                                                                                                                       Χολαργός, 29 Οκτωβρίου 2015
 
Κύριε Προϊστάμενε,
Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την αδυναμία του Γραφείου σας να καλύψει με αναπληρώτρια εκπαιδευτικό τη δικαιολογημένη μακρόχρονη (τουλάχιστον 30 ημέρες)  απουσία λόγω ασθένειας της υπηρετούσας στο Β’ ολοήμερο τμήμα του 5ο Νηπιαγωγείου Χολαργού νηπιαγωγού, κ. Αναστασίας Χρυσοστόμου.
Παρά το γεγονός ότι υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από το Σύλλογο Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου, δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους σας λόγω έλλειψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως μας ενημέρωσαν. Σε ένδειξη καλής διάθεσης και για να μην διαταραχθεί η συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος των παιδιών μας, αλλά και προς διευκόλυνση των γονέων που έχουν απόλυτη ανάγκη τη διατήρηση του ολοήμερου ωραρίου, μας προτάθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων να μοιραστούν τα παιδιά του τμήματος της απούσης νηπιαγωγού κατά το πρωινό πρόγραμμα τόσο στο Α’ ολοήμερο όσο και το κλασσικό τμήμα και να συνεχίζουν με την άλλη νηπιαγωγό του τμήματος τους στην τάξη τους μετά τη λήξη της πρωινής βάρδιας στις 12.15. Το αποτέλεσμα της αναγκαστικής αυτής  λύσης, πέραν του ότι θα διαταράξει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα όλων των τμημάτων του Νηπιαγωγείου μας, εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών μας και τις σχετικές ευθύνες του εκπαιδευτικού προσωπικού, με δεδομένο ότι κατά τον τρόπο αυτό ο αριθμός των παιδιών σε κάθε τμήμα θα ξεπεράσει το νόμιμο όριο των 25 – από σήμερα και για τουλάχιστον ένα περίπου μήνα ακόμη, σε καθένα από τα δύο ανωτέρω τμήματα του Νηπιαγωγείου μας θα συνωστίζονται καθημερινά 28 νήπια και προνήπια !
Κατανοώντας τις δυσκολίες των καιρών και λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα είμαστε διατεθειμένοι να συζητούμε διεξοδικά όλες τις πιθανές λύσεις με γνώμονα όμως, πάντα την ασφάλεια των παιδιών μας μέσα στα πλαίσια σύννομων ενεργειών, οι οποίες θα έχουν γίνει γνωστές και αποδεκτές από όλους τους αρμόδιους φορείς χωρίς να δεχτούμε καμία προσπάθεια αποποίησης ευθύνης όσο ψηλά και αν χρειαστεί να φτάσουμε.
Αναμένουμε τις δικές σας νόμιμες ενέργειες ώστε να λυθεί το συντομότερο το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Νηπιαγωγείο μας.
 
Με τιμή
Η Πρόεδρος                                                                           Η Γραμματέας
 Αναστασία Γιαννικοπούλου                                                  Κατερίνα Χρανιώτη