Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Καταγραφή ελλείψεων στις υποδομές του Νηπιαγωγείου μας


Από την Επιτροπή Υλικοτεχνικών Υποδομών της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας μάς ζητήθηκε η καταγραφή των τυχόν ελλείψεων στις υποδομές του Νηπιαγωγείου μας. Σε συνεργασία με την Πρόϊσταμένη, κ. Μαρία Μαντζουράνη, καταγράψαμε τις ακόλουθες ελλείψεις, τις οποίες καταθέσαμε τόσο στην προαναφερόμενη Επιτροπή, όσο και στην Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου και στον Πρόεδρό της κ. Χρ. Πετράκη :
α) Μία τουαλέτα για την αίθουσα που δεν επικοινωνεί με τις άλλες δύο του κεντρικού κτιρίου (φέτος αίθουσα του κλασσικού τμήματος) για να μην αναγκάζονται τα παιδιά να βγαίνουν έξω και γύρω από την τάξη τους.
β) Πλακάκια στο δάπεδο της ίδιας αίθουσας (το υπάρχον δάπεδο είναι σε πολλά σημεία κατεστραμμένο).
γ) Ένα στέγαστρο στην είσοδο (για τους γονείς που περιμένουν τα παιδιά να σχολάσουν και πολλές φορές βρέχονται).
δ) 3 Π σιδερένια για να διασφαλίσουμε το parking του σχολείου μας (που δυστυχώς μόνο από μας δε χρησιμοποιείται, παρά διευκολύνει τους περίοικους). 
ε) αντιολισθητικά πλακάκια στο δάπεδο της υπάρχουσας τουαλέτας, διότι τα υπάρχοντα είναι πολύ επικίνδυνα για τα παιδιά με τα νερά που χύνονται από τους νιπτήρες. 
στ) επισκευή της καγκελόπορτας της εισόδου, όπου το κάτω μέρος αυτής έχει διαβρωθεί πλήρως από τη σκουριά.
Τέλος  επισημάναμε ότι αποτελούμε το μοναδικό σχολείο, ίσως, στο Δήμο, όπου στον εφαπτόμενο με το σχολείο δρόμο (δηλ. επί της οδού Αρτέμιδος) δεν υπάρχει κανενός είδους οδική σήμανση (πινακίδα ΚΟΚ, φωτεινός σηματοδότης, διάβαση πεζών κλπ), η οποία να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς για την ύπαρξη σχολείου και να διασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο νηπιαγωγείο.