Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το Μαγικό 5 της Διατροφής !

Αγαπητοί Γονείς,
 
την επόμενη εβδομάδα, 4-8 Μαϊου 2015, τα παιδιά μας θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας nutrischool , «Το μαγικό 5 της διατροφής», το οποίο θα  παρουσιάσει η Χαρά Βλάση, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος και μέλος της ομάδας (μαμά του Αντώνη από το κλασσικό τμήμα).
 
Το  πρόγραμμα θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με βασικές έννοιες της ισορροπημένης διατροφής. Πέντε ομάδες τροφίμων, πέντε γεύματα, πέντε φρούτα και λαχανικά, πέντε διαφορετικά χρώματα. Μέσα από το παιχνίδι έρχεται η γνώση και η υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και άσκησης, με τρόπο απλό, διαδραστικό και διασκεδαστικό.
 
Τα παιδιά, μέσα από τη διήγηση του παραμυθιού "Ο καπετάν Σαβουρίνος και η περιπέτεια του Πενταθησαυρού", θα ανακαλύψουν τις ομάδες τροφίμων και την θρεπτική αξία τους. Ο καπετάν Σαβουρίνος με τον πιστό του ναύτη Λίγδα, εξερευνούν το νησί του Πενταθησαυρού και με τη βοήθεια των κατοίκων του φτάνουν στο στόχο τους μέσα από διάφορες περιπέτειες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 5 ενότητες, οι οποίες είναι αυτοτελείς.
 
Κάθε ενότητα έχει διάρκεια 45 λεπτά και αποτελείται από:
 
- Διήγηση του αντίστοιχου τμήματος του παραμυθιού, με την ενεργή   συμμετοχή των παιδιών.
        -    Συζήτηση για την καλύτερη κατανόηση της κάθε ενότητας.
  -    Χειροτεχνία ή ζωγραφική ή παιχνίδι ή γευστική δοκιμή.
   -    Αναμνηστικό πειρατικό δίπλωμα    
 
Στην τελευταία συνάντηση τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους "σεντούκι με θησαυρούς", με τρόφιμα συσκευασμένα, το οποίο θα προσφερθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.