Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Το Μυστικό του Δάσους !

Αγαπητοί Γονείς,
 
σας προσκαλούμε στο Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών (ΦΕΑ) (www.philodassiki.org) για τους γονείς και τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, "Το Μυστικό του Δάσους", την Κυριακή, 10 Μαϊου 2015, ώρ. 11.00-13.00. Τόπος συγκέντρωσης, πίσω από τη Μονή Καισαριανής, όπου φθάνουμε με τα αυτοκίνητά μας.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά 4-12 ετών.
 
Μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού, μικροί και μεγάλοι, θα μάθουμε με απλό, διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο για το έργο της ΦΕΑ και τη δημιουργία του Αισθητικού Δάσους Υμηττού.
 
Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για ένα ειδικά σχεδιασμένο ομαδικό "Κυνήγι Θησαυρού", κατά τη διάρκεια του οποίου, θα περιηγηθούμε στον "Ιστορικό Ελαιώνα" και το "Βοτανικό Μονοπάτι", όπου παίζοντας κι εξερευνώντας, θα ανακαλύψουμε ορισμένα από τα μυστικά των "κατοίκων" του Αισθητικού Δάσους !
 
Τέλος κατά την επιστροφή στον χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η κάθε οικογένεια θα παραλάβει το δικό της αρωματικό φυτό από το φυτώριο της ΦΕΑ, για να το φυτέψει και να το φροντίζει στο σπίτι !
 
Μετά τη λήξη του προγράμματος θα ακολουθήσει ελεύθερο οικογενειακό πικ-νικ στα κατάλληλα διαμορφωμένα πλατώματα πάνω από τον εκπαιδευτικό χώρο.
 
Τιμή συμμετοχής: 10€ ανά οικογένεια
 
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αν. Γιαννικοπούλου (αναγκαία η συμμετοχή τουλάχιστον 10 οικογενειών για την πραγματοποίηση του προγράμματος - μέγιστος αριθμός 30 οικογένειες)
 
Εφόδια : Άνετο και κατάλληλο ντύσιμο (σύμφωνο με τις καιρικές συνθήκες) και παπούτσια για περπάτημα στο βουνό, πόσιμο νερό, κολατσιό. Όσοι συνεχίσουμε στο πικ-νικ, φέρνουμε μαζί μας φαγητό, μουσική, παιχνίδια (μπάλα, επιτραπέζια κλπ).
 
Σας περιμένουμε!