Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συζήτηση για τον " Σχολικό Εκφοβισμό" στο Νηπιαγωγείο μας

Αγαπητοί Γονείς,
 
για μία ακόμη φορά έχουμε τη χαρά να είναι κοντά μας η κ. Γκρέτα Τσανούλα (κοινωνιολόγος, ΜΑ Εγγκληματολογίας), την Τετάρτη, 22.4.2015, ώρα 6.30 μμ, για να κουβεντιάσουμε μαζί το θέμα του "Σχολικού Εκφοβισμού".
 
Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις στατιστικές, υπάρχει αύξηση στην χώρα μας των συμπεριφορών εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον. Δυστυχώς, αυτό καταγράφεται σε μεγαλύτερα ποσοστά στα χρόνια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνεχίζεται σε μικρότερη κλίμακα σε γυμνάσιο και λύκειο.
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η συνεχόμενη προβολή του φαινομένου μέσα από τα media, τις σχολικές κοινότητες, τις διαλέξεις επιστημόνων, είναι κατανοητή και αναμενόμενη, αλλά, πολλές φορές, αντί να ησυχάσει την αγωνία και τους φόβους μας, τους θεσμοποιεί.
 
Μετά από αρκετή σκέψη, επιλέχθηκε το θέμα για συζήτηση και ίσως ψηλαφώντας ανησυχίες γονέων που σύντομα τα παιδιά τους θα βρεθούν στο Δημοτικό.
 
Μπορούμε, λοιπόν, μέσα από την ασφάλεια που μας δίνει η δική μας σχολική πραγματικότητα, μακριά από ανάλογα φαινόμενα, να μιλήσουμε με ψυχραιμία για τον εκφοβισμό και να αποσαφηνιστούν τυχόν παρανοήσεις και υπερβολές.
 
Σας περιμένουμε!